Jordan en Honda uit elkaar — update

Vandaag heeft Honda in een persverklaring bekend gemaakt dat DHL Jordan en Honda hun samenwerking zullen beindigen.

Honda gaat verder met BAR, waar het zich al geruime tijd bemoeit met de ontwikkeling van het chassis.

Voor Eddie Jordan betekent dit dat hij op zoek moet naar nieuwe motoren voor het komende seizoen. Er circuleren echter al langer geruchten dat Jordan verantwoordelijk is voor de terugkeer van Ford in de Formule 1. De 3-jarige deal zal binnenkort door beide partijen bekend gemaakt worden.

— update —

Eddie Jordan heeft vandaag een uur voor de race de deal met Ford bekend gemaakt. Zoals voorspeld is dit een 3-jarige deal, Jordan hoeft niet voor de motoren te betalen. Het Ierse team krijgt geen klanten versie van de Cosworth motor zoals Arrows. Ze hebben vanaf 2003 de beschikking over dezelfde motor als Jaguar, met als verschil dat de motor van Jordan onder de noemer Ford door het leven gaat.

“We zijn erg blij dat Jordan en Ford de komende 3 jaar of meer zullen samenwerken,” vertelde een opgewekte Eddie Jordan die vandaag bestempelde als een erg belangrijke dag voor zijn team. “Dit betekent dat de wagen vanaf volgend jaar Jordan-Ford heet, ik ben erg blij dat Ford weer terug in de Formule 1 is. Ik denk dat we de dag moeten toejuigen dat Ford publiekelijk hun terugkeer in de Formule 1 aankondigt. We zijn een partnership met Ford aangegaan, met toegewijde mensen binnen Cosworth die slechts voor Jordan zullen werken.”

Loading