Jordan en Midland

[photo1]De laatste dagen gonst het weer van de geruchten omtrent de Formule 1 renstal van Jordan. Het Britse blad Autosport Magazine meldde dat Jordan en deal zou hebben gesloten met het bedrijf Midland. Officieel is de overeenkomst nog niet maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Jordan bekend maakt dat Midland een aanzienlijk belang in het team heeft gekocht.

Midland zou aanvankelijk in 2006 in de Formule 1 willen debuteren, daarvoor het een budget van ongeveer 100 miljoen Euro. Het bedrijf ging op zoek naar sponsoren om het budget aan te vullen maar deze zoektocht bleef vruchteloos. Jordan en Midland bundelen nu de krachten. Waarschijnlijk zal Jordan in 2005 nog onder de naam Jordan rijden waarna het in 2006 een nieuwe naam zal krijgen. Daarnaast zullen er ook diverse posities binnen het team wijzigen.

Eddie Jordan wil niet langer in het achterveld van de Formule 1 rijden. De slimme zakenman Jordan weet dat er dingen moeten veranderen, als privé-team kan hij namelijk niet tegen de fabrieksteams opboksen. Midland heeft contracten met Dallara waar ex-Jordan ontwerper Gary Anderson momenteel aan het werk is.

Met Midland moet Jordan in de toekomst over een aanzienlijk groter budget beschikken. Daarnaast worden de faciliteiten van het team ook verbeterd. Officieel is deal nog niet maar een bekendmaking wordt nog voor de eerste Grand-Prix in Australië verwacht.

Wat de overeenkomst voor Robert Doornbos zal betekenen is nog niet bekend. De Nederlander is nog altijd in onderhandeling met het team en is samen met de Duitser Timo Glock de favoriet voor de twee Jordan stoeltjes.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading