Jordan flirt met Albers

[photo1]Jordan teambaas Colin Kolles lijkt zijn aandacht van Robert Doornbos naar Christijan Albers te hebben weerlegd. Kolles sprak afgelopen weekend duidelijk zijn voorkeur uit voor Christijan Albers en liet daarbij weten dat er dan geen plek zou zijn voor Robert Doornbos.

“Zonder twijfel is Albers de snelste Nederlander, dat ziet toch iedereen”, aldus Colin Kolles in het Algemeen Dagblad. “Wanneer we het met Albers eens worden, dan is er maar plaats voor één Nederlander. Om hem te laten zien waarmee we bezig zijn, hebben we Christijan uitgenodigd in onze fabriek in Silverstone. We wilden hem overtuigen van onze plannen voor volgend jaar. Ik lees steeds negatieve berichten over ons team, ik wilde hem iets positiefs laten zien.”

Albers lijkt ook de steun te hebben de andere teamleden binnen het Jordan team. Johnny Herbert in dienst van Jordan als PR chef liet ook weten dat hij voor Albers zou kiezen.
“Doornbos heeft uitstekend werk voor ons geleverd”, zo verteld Herbert. “Maar in de afweging heeft Albers de overhand. Hij heeft meer races gereden en meer ervaring opgedaan in een moeilijke auto, want we weten dat je in een Minardi niet veel kunt laten zien. Hij heeft in elk geval getoond sneller te zijn dan zijn teamgenoot. Wij beoordelen hem als een betrouwbare, consistente en solide coureur.”

Christijan Albers lijkt dus hoog op het lijstje te staan van het Jordan team dat volgend jaar als Midland door het leven zal gaan. Maar Albers is niet de enige gegadigde. Jordan zal een afweging tussen talent en financiën maken. De Engelsman Anthony Davidson, de Fin Heikki Kovalainen, en de Duitser Nico Rosberg zijn ook in beeld bij Jordan.

Jordan verwacht haar rijderskoppel voor volgend jaar in december rond te hebben. Het team hoopt in ieder geval één coureur te hebben gepresenteerd voordat het team start met het testen van het nieuwe chassis en de nieuwe Toyota V8 motor.

Robert Doornbos zit ondertussen ook niet stil. De Nederlander lijkt Midland dan wel van zijn lijstje te kunnen schrappen maar kansloos is hij zeker niet. Minardi wil Doornbos graag behouden voor volgend jaar, natuurlijk zal de Rotterdammer dan wel enkele miljoenen aan sponsorgeld mee moeten nemen.

“We zitten niet in een positie om te kiezen”, aldus Doornbos manager Marco Zecchi. “We zijn afhankelijk van wat de grote jongens gaan doen. Wat gebeurt er met Button, gaat hij naar Williams of blijft hij bij BAR Honda? En is Villeneuve wel zeker van zijn plaats bij Sauber, nu BMW het team heeft overgenomen? Hetzelfde geldt voor Midland; misschien wordt dat team wel verkocht.”

“Het is een gekke situatie. Vroeger vochten de teams om Prost, Senna, Mansell, dat soort coureurs. Nu vechten ze om Nick Heidfeld. En met alle respect, wanneer teams om Heidfeld vechten, dan is Robert niet kansloos.”

De kans is nog aanwezig dat we volgend jaar opnieuw twee Nederlanders zullen zien in de Formule 1. Het is niet waarschijnlijk dat Albers en Doornbos dan opnieuw teamgenoten van elkaar zullen zijn, voor de internationale sponsoren van de Formule 1 teams is dat namelijk minder interessant. De kans dat Albers of Doornbos zal overstappen van Minardi naar een middenmotor lijkt overigens klein te zijn. Deze teams kijken momenteel nog teveel naar andere coureurs.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading