Jordan heeft nog steeds probleem EJ15B

[photo1]Jordan maakte aan het begin van dit jaar bekend halverwege het seizoen met een verbeterde Jordan te komen, de Jordan EJ15B. Deze Jordan EJ15B zou het team verder naar voren moeten brengen en het zou zelfs mogelijk moeten worden om teams als Red-Bull en Sauber te verslaan.

Met nog zes Grand-Prix te gaan heeft de Jordan EJ15B in een race nog steeds geen meter gereden. Wat blijkt, Jordan heeft grote technische problemen met de auto die nog steeds niet zijn opgelost. Het belangrijkste probleem van de Jordan EJ15B is dat er te weinig koeling is waardoor de temperatuur van de motor te snel oploopt waardoor de motor technische problemen krijgt.

Het frappante is dat de grootste verandering aan de Jordan EJ15B de sidepods zijn, deze zijn veel kleiner geworden. Hier is de rest van het aërodynamische pakket op aangepast wat voor een verbeterde wegligging zou zorgen. De sidepods zorgen echter ook voor koeling, en dat is juist wat de Jordan tekort komt.

De Jordan EJ15B lijkt dus al geflopt te zijn voordat er een enkele race mee gereden is. Jordan houdt echter stug vol en heeft bevestigd dat het debuut van de nieuwe auto opnieuw is uitgesteld. Jordan hoopt de EJ15B nu tijdens de Grand-Prix van Italië of België in te zetten.

Mocht Jordan dit daadwerkelijk waar willen maken dan zal men de auto grondig moeten aanpassen. Aanpassingen kosten tijd in de Formule 1 waardoor de verbetering die de Jordan EJ15B moest brengen waarschijnlijk uitblijft.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading