Jordan: Startbewijs voor 2008 moet herkozen worden

[photo1]Volgens oud teambaas Eddie Jordan moet het laatste startbewijs voor 2008 opnieuw vergeven worden. Maarliefst 20 teams schreven zich in voor 2008 maar slechts 1 daarvan kon daadwerkelijk aan de start staan. Prodrive kreeg het startbewijs maar lijkt dankzij de afgeketste deal met Mclaren niet aan de start te komen.

“Wat teleurstellend is is dat een aantal teams een gooi hebben gedaan naar het startbewijs en dat de FIA naar een uitgebreid onderzoek voor Prodrive koos. DAve Richards is een vriend van me en hij moet dit niet persoonlijk opvatten. Toen Toyota de FIA duidelijk maakte dat ze niet konden meedoen in het afgesproken jaar kregen ze een heftige boeite. Wordt Prodrive gestraft als ze niet meedoen? En wat met de afgewezen teams? De FIA moet ze een kans geven alsnog mee te doen” Aldus Jordan in zijn collum voor F1Racing.

Jordan gaf ook nog aan achter Frank Williams te staan als het gaat op de klantenchasis. “We kunnen niet zomaar technologie gaan verkopen zodat nieuwkomers binnen kunnen komen als onderdeel van de elite. Dat is gewoon geen Formule 1”

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading