Jordan teleurgesteld in Cosworth

[photo1]Vooralsnog is de kans niet groot dat het team van Jordan volgend jaar opnieuw met Cosworth motoren zal rijden. Teambaas Eddie Jordan praat momenteel al met Renault en Toyota over het leveren van klantenmotoren voor volgend seizoen.

“Ik ben teleurgesteld in Cosworth”, aldus Eddie Jordan. “De samenwerking is altijd erg goed geweest en ik voelde met ze mee toen Ford bekend maakte zich terug te trekken uit de Formule 1. Men liet weten ons team volgend jaar nog steeds van motoren te kunnen en willen voorzien.”

“Het prijskaartje voor dezelfde motoren is echter twee keer zo hoog geworden. Ik praat sinds kort ook met Renault over de levering van klantenmotoren. Met Toyota ben ik langer in gesprek. Het pakket wat zij me kunnen aanbieden ziet er op dit moment stukken beter uit dan dat van Cosworth.”

“Ik heb Ford geschreven en gezegd dat ik teleurgesteld ben in Cosworth, dit heb ik ook Jaguar teambaas Tony Purnell laten weten. We hebben nog steeds geen motor voor volgend seizoen, dit is niet goed omdat dit de ontwikkeling van de nieuwe auto vertraagd.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading