Jordan ziet seizoen als overgangsjaar

[photo1]De eigenaar van Midland, Alex Shnaider, dat sinds kort eigenaar is van Jordan beschouwd 2005 als een overgangsjaar. Dit laat de zakenman in de Canadese krant Toronto Star in een interview optekenen.

“Dit wordt een leerjaar voor ons”, aldus Alex Shnaider. “We moeten alles bij Jordan evalueren en onze zwaktepunten uitschakelen. Daarna brengen we wat we hebben bij Jordan en wat we hebben bij Dallara samen en proberen vervolgens een goede auto te produceren voor 2006.”

“Ik heb altijd gezegd dat het team zal werken met een jaarlijks budget van ongeveer 100 miljoen dollar. Maar wat kunnen is er echt mogelijk met een budget van 100 miljoen per jaar? Ik denk dat we veel kunnen doen. Het is een kwestie van hoe je het uitgeeft. We moeten het in ieder geval niet besteden aan nutteloze dingen.”

Het budget van Midland – Jordan zal dit jaar weliswaar fors groeien (van 60 miljoen Dollar in 2004 naar 100 miljoen Dollar in 2005) toch is het nog maar een fractie van de budgetten van teams zoals Toyota en Ferrari. Toyota en Ferrari steken allebei jaarlijks tussen de 400 en 500 miljoen Dollar in de Formule 1, nog altijd 4 tot 5 maal zoveel als het team van Midland – Jordan.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading