Jordanië en Zuid-Afrika willen Grand-Prix

Jordanië en Zuid-Afrika willen in de nabije toekomst een Grand-Prix binnen de landgrenzen halen. Zuid-Afrika wil in 2007 op de Formule 1 kalender staan, Jordanië heeft voorlopig enkel plannen.

Zuid-Afrika had in het verleden al een Grand-Prix, op het circuit van Kyalmi nabij Kaapstad kwam de Formule 1 tot 1993 in actie. Het huidige Kyalmi is echter vervallen en voldoet niet meer aan de veiligheidseisen die tegenwoordig worden gesteld. Hoe Zuid-Afrika dit wil oplossen is nog niet bekend, er bestaan plannen om een geheel nieuw circuit te bouwen maar er zijn ook plannen om Kyalmi grondig te moderniseren.

De race in Zuid-Afrika word overigens niet georganiseerd door het land zelf maar door het bedrijf Omega Consortium. Dit bedrijf heeft de rechten om de race te organiseren en is momenteel op zoek naar investeerder. Zuid-Afrika kan op steun rekenen van de FIA, de Formule 1 heeft namelijk nog geen race in Afrika.

In Jordanië ontwikkelt men momenteel plannen om de Formule 1 of het WRC (wereldkampioenschap rally) naar het land te halen. Prins Feisal Al-Hussein heeft inmiddels enkele gesprekken gevoerd en heeft enkele mensen aan het werk gezet die de mogelijkheden verder gaan onderzoeken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading