Jos Verstappen met nieuwe barge-boards naar 11e plek

[photo1]European Minardi Cosworth coureur Jos Verstappen reed de Minardi PS03 gisteren na een indrukwekkende 11e plek. Verstappen zorgde er in de stromende regen voor dat de Minardi monteurs reden kregen om een klein feestje te gaan vieren.

Zoals wij enkele weken geleden al meldden werkte Minardi aan nieuwe barge-boards, deze zaten nu eindelijk op de auto. De nieuwe barge-boards zijn opvallend kleiner dan de oude, ze zorgen voor een verbeterde koeling en aërodynamica.

“De temperatuur van de motor daalt nu 4 graden Celsius” aldus Jos Verstappen. “Het is slechts een kleine verbetering, toch heeft deze grote gevolgen voor de aërodynamica. De “schoorsteentjes” op de auto zijn nu iets kleiner omdat we minder koeling nodig hebben. Dit is aërodynamisch beter, de auto is dus een paar tienden sneller geworden.”

Het team van Minardi begon al voor de Grand-Prix van San Marino met de ontwikkeling van de nieuwe barge-boards, tot nu toe reden Verstappen en Wilson met de barge-boards van vorig jaar.

Er was overigens nog meer goed nieuws uit het Minardi kamp, tijdens de Grand-Prix van Europa zal Minardi opnieuw een nieuwe Nederlandse sponsor presenteren. Deze Nederlandse sponsor is een fabrikant van sanitair, de naam van dit bedrijf wordt over twee weken pas bekend.