Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen over toekomst Max in 2026: "We moeten ook verder kijken"

Terwijl Max Verstappen overwinning na overwinning pakt in de Formule 1, kijkt ook de concurrentie met bewondering toe naar hoe de drievoudig wereldkampioen momenteel presteert. Het is daarom ook niet gek dat er meerdere teams aan het peilen zijn of ze de Nederlander naar hun renstal kunnen halen.

Verstappen win China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Drie wereldkampioenschappen op rij, 37 polepositions en 58 overwinningen: het is niet gek dat Max Verstappen momenteel de meest gewilde coureur van het Formule 1-veld is. De Nederlander heeft een contract tot en met 2028 bij Red Bull Racing, maar dat weerhoudt de concurrentie er niet van om te kijken of er eventueel een mogelijkheid is om hem te binnen te halen.

Zo ook Toto Wolff. De Mercedes-teambaas schuift zijn interesse in de Red Bull-coureur niet onder stoelen of banken. "Zijn we in staat om Max te overtuigen? Ik denk niet dat het een kwestie van overtuigen is. Hij zal beslissingen nemen waarvan hij denkt dat ze goed voor hem zijn. En ik denk dat een paar factoren een rol spelen, maar hij is degene die daarna nog een aantal dominosteentjes zal laten vallen. Maar iedereen wacht op wat hij gaat doen", liet de Mercedes-teambaas eerder weten tegenover onder meer RacingNews365 weten.

'Ik weet er niets van'

Jos Verstappen reed afgelopen weekend de Rally van Wallonië en daar sprak hij met trots over de prestaties van zijn zoon in de koningsklasse van de autosport. "Het gaat waanzinnig goed. Het is ongelofelijk hoe sterk hij (Max Verstappen, red.) voor de dag komt. Ook gedurende de race, je merkt gewoon dat hij alles onder controle heeft en alles in de gaten houdt. Tijdens de kwalificatie staat hij er, het is gewoon mooi om hem zo bezig te zien", zo vertelt Verstappen tegenover RaceXpress.

Er wordt ook gevraagd naar de geruchten over het mogelijke vertrek van de topontwerper van Red Bull, Adrian Newey. "Normaal ga ik daar niets over zeggen... Wat moet ik er ook over zeggen? Ik weet er niets van. In de basis is er een deal tussen hem en Red Bull en de rest zien we wel. Ik kan daar niets over zeggen. We weten allemaal wat hij gepresteerd heeft en hoe goed hij is."

Verstappen gaat ook nog even in op de interesse van Mercedes en Toto Wolff in zijn zoon. Dit verbaast hem niet, maar hij gooit de deur ook niet keihard dicht. "Ik denk dat iedereen hem wil hebben, alleen ik denk dat Max op dit moment goed zit. Hij heeft een snelle auto, maar we moeten ook verder kijken naar 2026, dus we laten alles momenteel op ons afkomen. We blijven heel rustig en kijken wat er gaat gebeuren."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hill waarschuwt Verstappen en Red Bull: "Dat moet zorgwekkend voor ze zijn"