Karun Chandock lonkt naar Formule 1

[photo1]De Indiase GP2 coureur Karun Chandock is in gesprek met vier Formule 1 – teams. Volgens eigen zeggen heeft Chandock mogelijkheden bij Force India F1 en Scuderia Toro Rosso. Bij Red Bull en een “topteam in de Formule 1” zou de 24-jarige coureur testmogelijkheden hebben.

Vorig jaar maakte Chandock zijn eerst kilometers in een Formule 1 – bolide van Red Bull. Chandock sprak enige tijd met Force India F1, eigenaar Vijay Mallya koos uiteindelijk niet voor zijn landgenoot omdat deze nog meer ervaring nodig zou hebben.
“Het zou ideaal zijn om als Indiase coureur bij een Indiaas Formule 1 – teams te rijden, alleen al om de patriottische gevoelens bij de fans wat aan te wakkeren”, aldus Chandock. “Maar ik krijg liever een contract op basis van mijn kwaliteiten, en niet op basis van mijn nationaliteit. Ik houd mijn opties open. Bij Red Bull zijn Sebastian Vettel en Mark Webber al vast gelegd maar bij Scuderia Toro Rosso zijn alle stoeltjes nog open”.

Chandock heeft een goede relatie met Vijay Mallya. Mocht Mallya voor Chandock kiezen dan zou Adrian Sutil waarschijnlijk het veld moet ruimen.

Loading