Keert Pirelli terug in de Formule 1?

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli heeft openlijk toegegeven dat het er serieus over nadenkt om terug te keren in de Formule 1 in 2008. Vanaf volgend jaar zal er slechts één bandenleverancier de Formule 1 teams van banden voorzien.

Paul Hembery, de motorsportdirecteur van Pirelli liet Autosport.com weten dat het de mogelijkheden bekijkt om terug te keren in de Formule 1.

“We denken er serieus over na om de Formule 1 in te stappen als er maar één leverancier toegestaan is. Daarnaast kijken we ook naar Le Mans-prototypes en rally’s. Er is geen tijdsdruk, we kijken gewoon naar onze optie. Het maakt mij niet uit wat we doen, zolang we het maar goed doen,” aldus Hembery.

Pirelli was voor het laatst actief in de sport in de periode van 1989 tot 1991, waar in 1991 tijdens de Grand Prix van Canada voor het laatst gewonnen werd op het rubber van de Italiaanse fabrikant.

Van de huidige bandenleveranciers is het Bridgestone die aangegeven heeft ook na 2006 in de Formule 1 actief te willen zijn. Michelin die dit jaar onder andere de teams van Renault, McLaren, Honda, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en BMW-Sauber van banden voorziet, zal de Formule 1 na dit seizoen vaarwel zeggen.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading