KERS problemen bij Williams

Volgens Patrick Head van Williams heeft zijn team nog altijd problemen met KERS. Williams, dat nog altijd zonder KERS rijdt, stelde de komst van het systeem eerder uit vanwege technische problemen.

Williams F1 is als een van de eerste begonnen met de ontwikkeling van een KERS-systeem. Het team kocht daarvoor zelfs een gespecialiseerd bedrijf. Als enige heeft het Britse team ervoor gekozen om er niet voor te kiezen om van een accu gebruik te maken, hiervoor in de plaats is gekozen voor een vliegwiel.

De technologie van het KERS-systeem met een vliegwiel is vele malen gecompliceerder dan met een accu. Daarentegen heeft het een voordeel, de afwezigheid van accu bespaart gewicht. En hier schuilt het probleem van Williams nu juist volgens Frank Williams:
“We hebben de technische problemen met het vliegwiel opgelost. Het systeem werkt nu en kan in de auto worden geplaatst. Er is een groot fundamenteel probleem dat het het systeem 35 kilogram weegt. Dat heeft een negatieve invloed op de auto.”

“Ik zeg niet dat we het systeem dit jaar niet installeren maar vooralsnog heeft het vooral op snelle circuits geen voordeel. We blijven werken aan het systeem. Het is nu zo groot als een WC-rol, dat is weer een enorm voordeel.”

Loading