F1 Nieuws

Kiest Marko voor Leclerc of Sainz: 'Hij is nu de betere coureur'

Kiest Marko voor Leclerc of Sainz: 'Hij is nu de betere coureur'

5 april - 17:30
3

Hij is een coureur waar op dit moment veel over gesproken wordt: Carlos Sainz. De Spanjaard kreeg begin dit jaar te horen dat hij volgend jaar niet meer voor Ferrari rijdt. Sindsdien heeft hij zich laten zien met een podium en een overwinning in de twee races waarin hij tot nu toe in actie kwam. Red Bull-topadviseur Helmut Marko ziet de prestaties van Sainz en heeft dan ook lovende woorden over voor de Ferrari-coureur.

De Spanjaard heeft dit seizoen al meerdere tegenslagen moeten verwerken: naast dat hij in 2025 vervangen zal worden door Lewis Hamilton, moest hij ook nog eens geopereerd worden vanwege een blindedarmontsteking. Toch heeft hij zich in de twee races die hij gereden heeft van een positieve kant laten zien.

Marko is niet verbaasd door de recente prestaties van de oud-Toro Rosso-coureur, zo vertelt de Oostenrijker tegenover Oe24: “Sainz is een sterk karakter. Hij is ambitieus en erg gemotiveerd: ten eerste doordat hij uit de Ferrari gezet wordt en ten tweede door zijn blindedarmontsteking. Alles komt samen op dit moment, hij beleeft een ongelofelijk hoogtepunt.

Is Leclerc of Sainz beter?

Vaak wordt er gezegd dat Charles Leclerc de betere coureur is bij Ferrari, omdat hij Sainz over het algemeen vaker heeft verslagen sinds de twee coureurs teamgenoten zijn. Marko denkt echter dat het tegenwoordig omgedraaid is: “Vorig jaar was Leclerc zeker beter, maar nu zou ik zeggen dat het zeker Sainz is.”