KL Minardi Asiatech gaat weer testen

[photo1]Het gaat weer beter met KL Minardi Asiatech, nadat het team aan het begin van dit jaar nog financiële problemen kende begint men nu weer aan testen te denken. In mei van dit jaar zei Minardi alle geplande testsessies nog af.

Na de Grand-Prix van België zal het Brits/ Italiaanse team op het circuit van Monza te vinden zijn. Men komt daar van 3 tot 6 september in actie.

Asiatech heeft een verbetering van het traction-control systeem ontwikkeld. Tevens wil Asiatech enkele zaken van de motor testen. In Engeland heeft Minardi enkele aërodynamische verbeteringen klaar staan, deze zullen dan voor het eerst op de bolide zitten.

[photo2]Alex Yoong, Mark Webber, Anthony Davidson, en testcoureur Matteo Bobbi komen dan in actie. Mogelijke krijgen de Formule 3000 coureurs van Coloni ook een mogelijkheid om de Minardi aan de tand te voelen.

Coloni heeft een samenwerking met het Formule 1 team van Minardi. Giorgio Pantano en Enrico Toccacello komen voor dit team in actie. Minardi heeft zelf overigens ook een Formule 3000 team, dit team is volgens geruchten verkocht aan Coloni.

Anthony Davidson was de afgelopen drie dagen op de fabriek in Faenza. Daar werd een nieuw stoeltje voor de Engelsman geschuimd, Davidson zat in Hongarije te laag in de bolide. Dit probleem is nu dus verholpen.

Loading