KL Minardi Asiatech na problemen toch redelijk tevreden

[photo1]KL Minardi Asiatech coureurs Mark Webber en Alex Yoong reden vandaag een sterke race tijdens de Grand-Prix van Europa. Beide coureurs kenden technische problemen tijdens het evenenemt.

Alex Yoong kreeg een penalty nadat hij een valse start maakte, daarna pastte de tankinstallatie niet op de bolide tijdens een pitstop. Mark Webber kende grote problemen met de wegligging van de bolide, deze was erg slecht nadat Webber na de start van de baan ging.

Helaas moest Alex Yoong in ronde 11 uitvallen nadat een hydraulische pomp het begaf. De bolide van Yoong was uitstekend, hij moest echter uitvallen. Mark Webber kwam met grote problemen als 15e aan de finish.

“Ik maakte een goede start en passeerde een paar mensen” aldus Mark Webber. “Ik moest van het circuit om beide Jordans te ontwijken. Daarna was de bolide zo ongelofelijk slecht, nadat ik een pitstop maakte en nieuwe banden kreeg was de bolide weer een stuk beter. In de laatste stint ging alles perfect, van ronde 20 to 60 vond ik het leuk, daarvoor was het een ramp.”

Alex Yoong:
“Vanuit mijn visie was het een interesante race. Ik maakt een valse start nadat ik de startlichten door de scherpe zon niet kon zien. Ik kreeg een drive through penalty. Daarna kon er niet getankt worden tijdens mijn pitstop, een daarna moest ik uitvallen met een gebroken hydraulische pomp. Ik ben teleurgesteld omdat ik niet ben gefinished, maar ondanks de problemen heb ik toch goed gereden. De rondetijden waren goed en als we problemen niet hadden gehad waren we goed gefinished.

[photo2]Paul Stoddart:
“Een dag met gemengde gevoelen voor ons team. Ik ben redelijk tevreden als ik naar het gehele weekend kijk.”

Beide Minardi coureur reden dit weekend met nieuwe uitlaten die door Asiatech zijn ontwikkeld. Verder werkten de coureurs op de vrijdag mee aan de ontwikkeling van de nieuwe Asiatech motor voor volgend seizoen. Tevens bepaalde Asiatech de stategie en had men nieuwe software klaar voor het traction-control systeem.

Loading