KL Minardi Asiatech zeer tevreden over David Saelens

[photo1]Het KL Minardi Asiatech team testte vandaag op het circuit van Monza nabij Milaan. Minardi test hier de komende vier dagen om zich voor te bereiden op de Italiaanse Grand-Prix.

David Saelens zat vandaag achter het stuur, morgen test Yoong, Webber donderdag, en op vrijdag mag Yoong het stuur opnieuw overnemen. De test is bedoeld om een goede set-up te vinden, tevens zal er software worden getest. Ook is de test nodig om Yoong weer in vorm te krijgen voor de laatste twee Grand-Prix.

“Ik heb vandaag genoten ondanks het slechte weer” aldus David Saelens. “Voor mij is het niet makkelijk om op een van de snelste circuits ter wereld te rijden terwijl de baan onder het water ligt. Het was een absolute uitdaging! Ik leerde de bolide beter kennen en heb de auto dankzij de engineers beter afgesteld. Het blijft moeilijk, maar als je Formule 1 rijdt wil je altijd meer, ik hoop dan ook op de toekomst. Ik hou erg van de technisch, hierbij wil ik Paul Stoddart bedanken voor het testwerk dat ik mocht verrichten.”

Greg Wheeler (Race engineer)
“Het was een goede dag voor ons. We hebben veel nieuwe dingen geprobeerd en progressie geboekt. David was constant, snel, en foutloos. Bovendien gaf hij ook nog eens zeer goede feedback. Het is probleem dat we niet veel hebben kunnen testen, nu moeten we optimaal van deze kans gebruik maken. We hebben de bolide zeker sneller gemaakt, we kijken uit naar de Italiaanse Grand-Prix.”

Loading