F1 Nieuws

Montoya snapt niks van 'klagende' Verstappen: 'Iedereen zeurt tegenwoordig'

Montoya snapt niks van 'klagende' Verstappen: 'Iedereen zeurt tegenwoordig'

11 april - 21:00
32

Juan Pablo Montoya heeft in de Beyond the Grid podcast een boekje opengedaan over de gang van zaken tijdens zijn tijd in Formule 1. De Colombiaan verbaast zich bovendien over de hedendaagse omgangsvormen binnen de paddock.

De zevenvoudig Grand Prix-winnaar vindt dat de coureurs vandaag de dag te aardig voor elkaar zijn. “Vroeger praatten we zelden met elkaar. Tegenwoordig gaat iedereen met elkaar padellen en uiteten. Als je zo aardig bent, is het lastig om af en toe een klootzak te zijn en op de limiet te racen.”

‘Iedereen klaagt over de grote hoeveelheid races, maar ik zou het geweldig vinden’

IJzervreter Montoya heeft ook een duidelijke mening ten aanzien van de huidige Formule 1-kalender. Coureurs, met Max Verstappen voorop, klagen met regelmaat over de overvolle agenda, maar Montoya zou het naar eigen zeggen ‘geweldig vinden’ om zoveel te racen. 

“Iedereen zeurt tegenwoordig vaak over het grote aantal races. Maar ik had in mijn tijd veel liever tien extra wedstrijden gereden. Wij hadden misschien maar 15 of 16 races per seizoen, maar de maandag, dinsdag en woensdag na een raceweekend zaten wij alweer in de auto om te testen. Hoewel we minder races op de kalender hadden, zaten we destijds meer in de auto dan nu.”

De voormalig coureur van Williams en Mclaren heeft het ook nog over de andere manier van racen die tegenwoordig gehanteerd wordt. "De mentaliteit was vroeger helemaal anders. Ieder rondje in de race was in mijn tijd als een kwalificatie. We konden echt de limiet van de auto en de banden opzoeken. Tegenwoordig draait het meer om besparen.”