Klein interview Robert Doornbos

[photo1]Amper terug van een welverdiende vakantie in de sneeuw, reisde Robert Doornbos afgelopen donderdag af naar de fabriek van Red Bull Racing in Milton Keynes om daar een stoeltje te passen voor de nieuwe RB2 bolide. Insight F1 sprak even bij met de ‘vliegende Hollander’!

Heeft Red Bull je al vleugels gegeven?
RD: “Absoluut! Mijn seizoen 2006 is echt met een kickstart begonnen! Nadat ik begin december de eerste meters reed voor het team, ben ik alleen maar onderweg geweest. Het team heeft me verteld dat ik ook de aankomende maanden meer tijd in het vliegtuig zal doorbrengen dan thuis. Er staan veel tests en evenementen op het programma, dus ja, Red Bull geeft me echt vleugels!”

Hpe heb je kerst en oud & nieuw doorgebracht?
RD: “Net als ieder jaar heb ik samen met mijn familie de feestdagen in Villars (Zwitserland) doorgebracht. Eindelijk weer eens op mijn snowboard gestaan, lekker gegeten en gedronken en gewoon goed uitgerust. Aan het einde van mijn vakantie begon het echter toch weer te ‘kriebelen’. Daarom heb ik na nieuwjaarsdag mijn snowboard in de hoek laten staan en ben ik weer aan mijn conditie gaan werken. In plaats van de pistes af iedere dag de pistes op lopen, zwemmen, hardlopen en zulk werk.”

En nu dus een stoeltje passen voor de RB2?
RD: “Klopt. Omdat de bedrading en de ECU toch een beetje anders liggen in de RB2, heb ik een nieuw stoeltje laten schuimen voor mijn aanstaande testsessies. Omdat ik vrij lang ben (1.82m) is het altijd zoeken naar de laatste millimeters om comfortabel te zitten, maar dat is weer prima gelukt. Ik houd er namelijk van om erg laag in de auto te zitten, zodat ik net nog het topje van mijn voorbanden zie.”

[photo2]Over testen gesproken, wanneer zien we je weer in actie?
RD: “Volgende week zullen David (Coulthard) en Christian (Klien) 2006 aftrappen in Jerez de la Frontera. Ikzelf ga weer testen vanaf 24 januari op Barcelona. We rijden dan alleen nog maar met de nieuwe wagen, dus dat zal mijn eerste kennismaking worden met de het nieuwe chassis en de Ferrari motoren. David vertelde me dat de RB2 een ‘sexy’ ding is, dus ik kan haast niet wachten!”

Staan er nog andere evenementen op de agenda?
RD: “Zeker, het worden weer drukke weken! Volgend weekend bezoek ik samen met mijn teamgenoten de Autosport International show in het NEC te Birmingham. Daar zullen we gaan karten, hebben we enkele interviews op het podium en natuurlijk genoeg tijd voor een meet&greet met de fans. De week daarna staat de KitzCharity Trophy in Kitzbühel op het programma waar jaarlijks zo’n 100.000 toeschouwers naar toe komen. Dit is een skirace voor het goede doel waar zowel Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso aan meedoen. Ik zit in het team met DC, Christian Klien en mijn teambaas Christian Horner. Fingers crossed dus! Ook hebben we eind januari de fanclubdag gepland die bol zal staan van actie en plezier!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading