Klien rijdt ook laatste drie Grand-Prix

[photo1]Red-Bull heeft vanmiddag bekend gemaakt dat Christian Klien de laatste drie races van dit jaar zal rijden. David Coulthard zal zijn teamgenoot zijn en Tonio Liuzzi zal opnieuw fungeren als derde coureur.

“Nu Red-Bull Minardi heeft gekocht is de toekomst van Christian en Liuzzi verzekert in de Formule 1”, aldus teambaas Christian Horner. “Wij hebben besloten om door te gaan zoals we de afgelopen races deden. Liuzzi kan de circuits leren kennen ter voorbereiding op 2006 terwijl Klien voor de WK-punten kan gaan. We hebben nog geen beslissing genomen wie de teamgenoot van Coulthard zal worden. Na afloop van het seizoen zullen we beslissing nemen en vervolgens wereldkundig maken.”

Liuzzi is niet blij dat blij dat opnieuw niet mag racen. De Italiaan hoeft zich echter geen zorgen te maken, volgend jaar mag hij tijdens alle races rijden. Bij welk Red-Bull team dit zal gebeuren is nog niet helemaal bekend maar waarschijnlijk zal dit de tweede renstal van Red-Bull, het huidige Minardi, worden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading