Kolles wil situatie HTR stabiliseren

Collin Kolles wil de situatie bij Hispania Racing volgens eigen zeggen “stabiliseren”. Kolles redde Hispania Racing vlak voor de seizoensstart in Melbourne van een faillissement.

“Ik wist dat het zou lukken om het team te redden omdat ik de steun had van de machtigste man in de Formule 1, Bernie Ecclestone”, aldus Kolles. “Daarnaast had ik een goed gesprek met de investeerders, ik wees ze erop dat ze hun geld kwijt zouden zijn als het project niet zou slagen.”

Kolles bracht zelf een groot deel van de inboedel van Super Aguri in, Kolles kocht dit nadat dit Japanse team in 2007 failliet ging.

“We moet de situatie nu stabiliseren, en vooruit denken”, zo gaat Kolles verder. “We moeten de auto ontwikkelen, we weten nog niet of we dit met of zonder Dallara gaan doen. Hiervoor zijn verschillende scenario’s.”

Dallara bezit momenteel alle rechten op de auto van Hispania Racing, hierdoor kon het team zelfs nauwelijks ontwikkelen. Dit tot groot ongenoegen van de technische mensen van het Spaanse team.

Mogelijk wordt de samenwerking met Dallara, die nu volledig is stil gevallen, opnieuw opgestart. Een andere mogelijk is dat het team zich gaat richten op volgend jaar en zelf een auto gaat ontwikkelen.

Kolles blijft in ieder geval vol vertrouwen:
“Ik heb geen supersterren nodig om een winnend team te maken. Die kunnen we ook zelf creëren.”

(pg)