Komt Honda met tweede Formule 1 team?

[photo1]Nadat Honda vanmorgen al officieel bekend maakte dat het B.A.R volledig in handen heeft lijkt het erop dat de Japanners ook bezig zijn met een tweede Formule 1 team. Honda zou een tweede team willen starten, hier zou men Takuma Sato en Anthony Davidson volgend jaar met een B.A.R chassis van dit seizoen willen laten racen.

Het nieuws van het tweede Formule 1 team lekte uit nadat Takuma Sato zich vanmiddag versprak. De Japanner zei een aanbieding te hebben van een nieuwe Formule 1 renstal, deze renstal zou volgens Sato al het groene licht van Ecclestone hebben. Direct na deze verspreking gingen diverse journalisten aan het werk.

Diverse mensen van B.A.R en Honda wensten geen commentaar te geven, in de Formule 1 betekend dit dat er meestal meer aan de hand is. De doorgaans zeer betrouwbare website Autosport-Atlas kwam in de namiddag met enkele reacties van één insider bij Honda. Deze insider liet weten dat Honda druk bezig is om voor volgend jaar een tweede team op poten te zetten.

Honda zou een eigen tweede Formule 1 team met een eigen indentiteit willen ontwikkelen, dus geen junior team zoals Red-Bull dat nu met Minardi doet. De Japanners zouden het team samen met een partner willen runnen. Het is nog onduidelijk wie deze partners is, de namen van het Japanse Dome en het Britse Carlin worden genoemd.

Met het team willen de Japanners Takuma Sato in de Formule 1 houden. Japanse Formule 1 fans reageerden furieus nadat B.A.R bekend maakte dat er volgend jaar geen plek zou zijn voor Sato. De teamgenoot van Sato zou Anthony Davidson worden.

Honda moet wel haast maken, voor 15 november dienen de teams voor volgend jaar ingeschreven te zijn bij de FIA. Met deze inschrijving is voor nieuwe teams een bedrag van 48 miljoen Amerikaanse Dollars gemoeit.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading