Komt redding BMW Sauber uit Maleisie?

Het BMW Sauber F1 team wordt mogelijk gered door de Maleisische staat. De Maleisische regering heeft interesse om het team over te nemen, Peter Sauber heeft deze week met onderhandelaars gesproken in Kuala Lumpur.

BMW Sauber F1 wordt al jaren gesponsord door de nationale oliemaatschappij van Maleisie, Petronas. Petronas investeert jaarlijks 35 miljoen Euro in het team. Nu de Formule 1 goedkoper wordt is 35 miljoen Euro al een aanzienlijk bedrag.

Naar verluidt heeft Peter Sauber ook gesproken met het Engelse Litespeed, een Formule 3 – project dat samenwerking met voormalig Formule 1 – ontwerper Mike Gascoyne. Mogelijk slaan Petronas en Litespeed de handen ineen.

Een andere optie is de merknaam Lotus. De naam van dit legendarische Formule 1 – team, dat in 1994 failliet ging, is in handen van de Maleisische autofabrikant Proton. Proton trok onlangs Dany Bahar aan, een topman van Ferrari. Bahar wil Lotus weer de uitstraling van vroeger terug geven.

In de Duitse pers wordt het nu voor mogelijk geacht dat de nationale regering van Maleisie BMW Sauber F1 team via Proton en Petronas koopt. Het team zou dan worden omgedoopt in Lotus en haar thuisbasis en technische ondersteuning van het Engelse Litespeed krijgen.

PG

Loading