Kort nieuws

* Renault heeft een contract getekent met Puma voor het leveren van teamkleding en schoenen aan het team. Met deze deal die over meerdere jaren loopt, is Puma hofleverancier in de Formule 1, ze leveren aan Sauber, Jordan, Minardi, Toyota, Jaguar en Renault.

* Nelson Ângelo Piquet, de 18-jarige zoon van meervoudig Formule 1 wereldkampioen Nelson Piquet senior, krijgt een tweede kans bij BMW-Williams. Frank Williams heeft aangegeven dat hij bij nader inzien de jonge Braziliaan te vroeg voor de leeuwen heeft gegooid. Later dit jaar krijgt Nelson een tweede kans zich alsnog te bewijzen. Naar verluidt is Williams nog steeds geinteresseert de jonge Nelson te contracteren.

* Ralf Schumacher is nog steeds niet zeker van een Williams zitje na 2004. De contractbesprekingen verlopen stroef. Manager Willi Weber eist een hoger salaris van Sir Frank Williams, maar deze heeft meer een prestatiecontract in gedachte. Het basissalaris zal omlaag gaan, en Ralf moet presteren om in aanmerking te komen voor bonussen. In het verleden heeft Frank Williams altijd zijn poot stijf gehouden waar het om salarissen ging. Mochten beide partijen het niet eens worden, dan heeft Ralf in Toyota een alternatief.

* BAR zal haar nieuwe auto, de BAR006 zondag 1 februari aanstaande aan de pers voorstellen. Dit zal gebeuren op het circuit de Catalunya nabij Barcelona. Aansluitend zullen Takuma Sato en Jenson Button de auto een shakedown geven.

De tot nu toe bekende launch data op een rijtje:

Sauber Petronas C23, 12 januari Salzburg Airport
Toyota TF104, 17 januari Köln
Jaguar Cosworth R5, 18 januari Circuit de Catalunya
Renault R24, 29 januari Sicilië
BAR Honda 006, 1 februari Circuit de Catalunya
Jordan Ford EJ14, 4 februari

Loading