Kort nieuws uit Istanbul

* Voormalig Formule 1 teambaas Tom Walkinshaw was vandaag te vinden in de paddock. Naast Walkinshaw was ook voormalig Honda ontwerper Geoff Willis een opvallende gast. Willis werkt nu voor Red Bull en bezocht voor het eerst sinds één jaar een Grand-Prix.

* Het circuit van Sepang (Maleisië) heeft laten weten het contract met de Formule 1 tot 2015 verlengd te hebben. Het contract is nog niet officieel door de FIA bevestigd.

* Lewis Hamilton en Fernando Alonso hebben donderdag in een hotel met elkaar gesproken. Volgens McLaren zijn alle problemen tussen beide coureurs nu opgelost.

* Vitantonio Liuzzi zegt met Williams in gesprek te zijn. De Italiaan die weg moet bij Toro Rosso zegt zijn loopbaan dolgraag bij Williams te willen voort zetten. Ook Nelson Piquet junior en Robert Doornbos worden met Williams in verband gebracht. Williams laat in een officiële reactie weten dat Alexander Wurz voor volgend jaar de beste papieren heeft om naast Nico Rosberg te rijden.

* Heikki Kovalainen zegt er niet zeker te zijn dat hij volgend jaar opnieuw voor Renault rijdt. Renault wil nog niets kwijt over coureurs line-up voor volgend jaar. Aangenomen word dat niet Kovalainen maar Giancarlo Fisichella het veld moet ruimen voor Nelson Piquet junior (testcoureur) of wereldkampioen Fernando Alonso (McLaren).

* Jacques Villeneuve test aanstaande maandag in een NASCAR bolide. De 36-jarige Formule 1 wereldkampioen van 1997 wil zijn loopbaan graag in deze stockcar serie voort zetten. Ex-Formule 1 coureur Juan Pablo Montoya is al actief in deze zelfde klasse.

Loading