Kort nieuws vanuit Monaco

* De steenrijke Rus Roman Abramovich zal dit weekend bij de Formule 1 renstal van Jordan te gast zijn. Volgens geruchten heeft de Rus interesse om de renstal te kopen. Abramovich is al eigenaar van voetbalclub Chelsea, hij joeg er daar al tientallen miljoenen Euro’s doorheen.

* Bas Leinders moest het tijdens de vrije trainingen opnieuw met minder materiaal stellen dan de vaste Minardi coureurs. De Belg reed zonder een nieuw aerodynamisch pakket en met oude ophangingsonderdelen. Tijdens de Grand-Prix van Europa hoopt Leinders wel over gelijkwaardig materiaal te beschikken.

* McLaren zal waarschijnlijk over 2 tot 4 weken met een verbeterde versie van haar bolide testen. De renstal moet het overigens nog wel met dezelfde Mercedes motor stellen, volgens ontwerper Newey kan het nog wel 2 jaar duren voordat Mercedes weer aan de top zal staan.

* Minardi coureur Gianmaria Bruni heeft een nieuwe vriendin. De Italiaan heeft nu een relatie met de “pitbabe” die op de startgrid voor de Grand-Prix van Australië voor zijn bolide mocht staan.