F1 Nieuws

Geruststellend nieuws voor Kovalainen: zware hartoperatie is geslaagd

Geruststellend nieuws voor Kovalainen: zware hartoperatie is geslaagd

6 april - 20:00
1

Het was behoorlijk schrikken toen bij Heikki Kovalainen een hartprobleem werd geconstateerd. Hiervoor was een zware operatie nodig. Inmiddels is de operatie succesvol voltooid, zo vertelt de Fin via X.

Er werd een vergrote aorta geconstateerd bij Kovalainen. De enkelvoudig Grand Prix-winnaar, die daarna succesvol werd in het GT-race, kreeg het gezondheidsprobleem afgelopen november te horen. Meteen werd duidelijk dat een operatie nodig was. Artsen adviseerden hem om een open hart-operatie te doen. Een pittige operatie, die niet zonder risico is.

Hartoperatie Kovalainen succesvol voltooid

Inmiddels meldt Kovalainen dat zijn operatie achter de rug is. Hij vertelt dat hij werd geopereerd in het Academisch ziekenhuis Tampere: “Ik werd geholpen door een geweldig team van dokters en assistenten. Het was een open hart-operatie, dus ik zal nu wel voor altijd littekens hebben op mijn borst.

Hij vervolgt: “Maar de operatie verliep goed. We konden precies doen wat we gepland hadden. We hebben het zieke gedeelte kunnen verwijderen en we hebben een kunstmatig gedeelte op die plaats gezet. Het was natuurlijk een grote operatie. Een paar dagen na de operatie voelde ik me een beetje slecht, maar de situatie is verbeterd. Ik ben nu zelfs al thuis om te herstellen en het ziet er goed uit. Er is een kans dat ik volledig herstel en dat ik weer helemaal fit wordt, maar uiteindelijk zal de tijd het leren hoe het uit zal pakken.