Kovalainen en Piquet jr. naar Rotterdam

[photo1]Heikkie Kovalainen en Nelson Piquet junior zullen op 19 augustus voor het evenement Bavaria City Racing in het centrum van Rotterdam in actie komen. Beide coureurs zullen hun kunsten laten zien in een Renault F1 bolide.

“Ik kijk uit naar het evenement in Rotterdam, om daar met de Formule 1 bolide te rijden voor zo’n 400.000 uitzinnige autosportliefhebbers. Het ING Renault F1 Team is altijd in voor vernieuwende evenementen waar het publiek een blik achter de schermen wordt gegund. Het is fantastisch dat we Formule 1 dichterbij kunnen brengen,” aldus Kovalainen “Ik kijk ernaar uit om over het speciale circuit door de binnenstad te sturen en hoop dat het Nederlandse publiek net zoveel plezier beleeft als ik achter het stuur”.

“Wij zijn erg blij met de komst van Heikki naar Rotterdam. Hij is het jongste teamlid van het ING Renault F1 team en een supergetalenteerde racer. Hij is stoer en heeft lef, termen die overeenkomen met Bavaria City Racing”, aldus Robert Heilbron van Bavaria City Racing.

Rotterdam is voor de derde keer op rij het autosportmiddelpunt van Nederland. Na het succes van 2005 en 2006 keren de Formule 1 bolides terug naar de havenstad om de Nederlandse autosportfans weer te laten genieten van gierende banden en brullende motoren. Naast Kovalainen komt ook testcoureur Nelson Piquet Jr. naar Rotterdam. De zoon van drie-voudig wereldkampioen heeft een Nederlandse moeder, en rijdt op Nederlandse bodem een thuiswedstrijd.

Een enkele racefan krijgt de unieke mogelijkheid een rit te winnen in de ING Renault F1 ‘twee-zitter’. Zij rijden een rondje mee over het parcours en voelen naast G-krachten ook wat het is om door honderdduizenden toeschouwers te worden toegejuicht. De coureur van de twee-zitter wijst namelijk zelf iemand aan die met hem mee mag rijden over het parcours door hartje Rotterdam.

[photo2]Het ING Renault F1 Team bereidt zich voor op de race vanuit Ahoy. Dat wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot de grootste paddock van Nederland, ING RaceSalon. Tijdens RaceSalon op 17 en 18 augustus kunnen racefans zich verheugen op startende F1-motoren, meet & greets met de coureurs en workshops van het ING Renault F1 Team.

Met de sponsoring van het Renault F1-team profiteert ING van alle belangstelling die de F1 wereldwijd trekt. Nederland, de thuisbasis van ING, kent geen Formule 1 race. Daarom is het team prominent aanwezig op het grootste autosportevenement van het land. Met de deelname van het ING Renault F1 Team biedt ING aan alle Nederlandse autosportfans een unieke kans de top uit de Formule 1 van heel dichtbij te zien, te horen, te ruiken en aan te raken.

Bavaria City Racing
F1News.nl

Loading