Kritiek Verstappen voor Albers

[photo1]In zijn maandelijkse column in De Telegraaf heeft Jos Verstappen zich kritisch uitgelaten over Christijan Albers. Volgens Verstappen is het niet slim van Albers om met zijn manager te breken.

“Ik hoorde wel dat er al enige tijd een verschil van inzicht bestond, maar als verstandige mensen had je dat kunnen oplossen”, aldus Verstappen. “Lodewijk heeft heel veel voor Albers gedaan en betekend. Je maakt aan het begin van je carrière een keuze om met elkaar iets te bereiken en dan moet je ook in moeilijke tijden met elkaar doorgaan. Dat hebben mijn manager Huub Rothengatter en ik ook altijd gedaan. Ook in mindere tijden bleven we elkaar steunen.”

“Volgens mij gaat die breuk Albers opbreken, want Varossieau en Michiel Mol van Spyker zijn dikke vrienden van elkaar en andere teams zitten momenteel niet te wachten op Christijan. Zo goed presteert hij ook weer niet en hij wordt steeds overschaduwd door zijn teamgenoot Sutil. Ik vrees dat hij zich langzamerhand zorgen moet gaan maken over zijn formule 1-toekomst, omdat er ook nog eens veel kapers op de kust zijn.”

“Een andere manager zal ook niet zo veel uitmaken. Daarom had Albers eieren voor zijn geld moeten kiezen. Hij kwam mede dankzij Lodewijk met geld en sponsors de Formule 1 binnen. Dat gebeurt bij meerdere coureurs aan het begin van hun carrière. Je koopt je in. Andere teambazen denken dan: hé, die coureur heeft sponsors, heeft geld en ze verwachten dat die geldstroom wel door zal gaan. Om als coureur bij een top- of semitopteam betaald te kunnen worden, moet je dan ook wel wat laten zien. Albers heeft er dan ook zelf schuld aan dat die niet voor hem in de rij staan. Hij maakt gewoon niet genoeg indruk. Jammer.”

Loading