Kubica derde coureur Minardi?

[photo1]Het lijkt erop dat de Pool Robert Kubica tijdens de laatste twee Grand-Prix van dit jaar de derde coureur van Minardi zal zijn. Kubica staat te boek als groot talent en is momenteel leider in de Formule Renault world series.

Kubica maakte eerder deel uit van het talentenprogramma van Renault en werd alom geroemd in de karts. Na een wat minder seizoen werd de Pool door Renault aan de kant gezet en leek het erop dat zijn carrière op een dood spoor terecht zou komen.

In de Formule Renault word series is Kubica dit jaar een positieve verrassing. Nu lijkt Kubica ook bijna rond te zijn met Minardi.
“Dit gaat een prachtig avontuur worden”, aldus Robert Kubica. “Dit is een droom die uitkomt. Het zal een unieke ervaring worden, met een nieuwe auto op een nieuw circuit, met maar twee uur de tijd.”

De reactie van Kubica lijkt wat te voorbarig te zijn, Minardi heeft namelijk in een reactie te laten weten dat de deal nog niet helemaal rond is. Het is echter zeer waarschijnlijk dat Kubica Christijan Albers en Robert Doornbos tijdens de laatste twee Grand-Prix zal bijstaan als derde coureur.

Minardi zag eerder haar derde coureur, de Italiaan Enrico Toccacelo, vertrekken naar het A1GP team van Italië. Of Kubica de Nederlanders daadwerkelijk kan helpen is nog maar de vraag, de Pool heeft namelijk nog geen enkele Formule 1 ervaring.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading