Kubica verwacht veel van upgrades

Robert Kubica hoopt dat het Renault team een flinke stap voorwaarts kan maken met de geplande upgrades tijdens de laatste test in Barcelona deze week.

“Ik hoop dat we met de upgrades wat dichter bij de topteams kunnen komen. Zij zijn echter ook constant aan het verbeteren dus het blijft de vraag of het genoeg zal zijn”, aldus Kubica. Hij voegt eraan toe dat je als team niet genoeg je best kunt doen om de auto te blijven verbeteren. “We doen ons uiterste best en werken keihard tijdens deze laatste, cruciale periode van het testseizoen. In Bahrein zal blijken waar we staan en of de voorbereiding voldoende is geweest.”

Tot dusver is Kubica erg te spreken over de vooruitgang bij Renault. “Je kunt nooit voor de volle 100% tevreden zijn maar sinds het begin van de samenwerking in Valencia hebben we de auto al behoorlijk verbeterd, dus ik ben erg tevreden.”

De Pool, die dit seizoen vergezeld zal worden door debutant Vitaly Petrov, spreekt zijn rol als teamleider tegen ondanks dat hij meer ervaring heeft in de Formule 1. “Vitaly moet nog veel leren en ervaring opdoen. Hij is nog steeds bezig te begrijpen hoe bepaalde dingen in de Formule 1 in zijn werk gaan. Ik denk echter niet dat er binnen het team sprake is van een teamleider.”

Kubica besluit met de woorden: “We werken nog steeds intensief samen met de engineers om de auto te verbeteren en de juiste koers te kiezen voor de rest van het seizoen.”

(jp)