Kyalami wil Formule 1 terug

[photo1]Het circuit van Kyalami, gelegen nabij Johannesburg in Zuid-Afrika, wil de Formule 1 terug. in 1993 kwam de Formule 1 voor het laatst naar het circuit.

Destijds kreeg de Formule 1 veel kritiek. Ondanks de apartheid en economische boycotten van bijna de gehele wereld besloot de Formule 1 toch jarenlang in Zuid-Afrika te racen.

Volgens de organisatie van het circuit vinden er momenteel gesprekken plaats met Bernie Ecclestone over een mogelijke race in 2011. Volgens het circuit is de intentie om voor het einde van het jaar een contract te tekenen met Ecclestone.

Delegaties van de FIA hebben het circuit van Kyalami inmiddels bezocht. De officials hebben bekeken wat er nodig is om het circuit te moderniseren tot de huidige standaarden in de Formule 1. Er zal flink wat werk moeten verricht, het circuit is de laatste jaren nauwelijks gebruikt en sterk verouderd.

Zuid-Afrikaanse officials bezochten al de Grand-Prix van Engeland en Australië en zullen over twee weken ook in Singapore zijn.

De provincie Gauteng, waarin het circuit ligt, lijkt wel bereid tot forse investeringen in het circuit. Gauteng tekende in januari al een sponsorovereenkomst met het Formule 1 – team van Renault ter promotie van de streek. Bernie Ecclestone heeft ook grote interesse in de race. De Formule 1- tycoon heeft altijd gezegd op alle continenten een Formule 1- race te willen organiseren, met een race in Afrika zou hem dat lukken.