Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Lauda noemt 'logische keuze' als nieuwe teamgenoot Verstappen

Lauda noemt 'logische keuze' als nieuwe teamgenoot Verstappen

26 april - 10:00
5

Mathias Lauda ziet in Lando Norris de perfecte teamgenoot van Max Verstappen. De zoon van F1-legende Niki Lauda is onder de indruk van het niveau dat de McLaren-coureur op de mat legt.

Norris pakte de sprintpole op zaterdag en hoewel hij in de sprintrace terugviel, was er in de Grand Prix van China zelf een keurige tweede plek. Hij weerhield Red Bull Racing daarmee van een één-tweetje op het Shanghai International Circuit.

"Lando heeft het geweldig gedaan, Sergio Pérez kon niet in de buurt van hem komen", aldus Lauda, die de Mexicaanse ploegmaat van Verstappen als derde over de streep zag komen. “Pérez kan als alles goed gaat als tweede eindigen. Maar hij kan niet op eigen kracht vooruit rijden zoals Verstappen dat wel kan. Na Verstappen zie ik Norris als een van de beste coureurs in de Formule 1.”

Norris aantrekkelijk

Norris verlengde onlangs zijn contract bij McLaren, waardoor hij naar verluidt tot en met 2027 onder contract staat bij de formatie uit Woking. Red Bull is de komende seizoenen dus kansloos in de strijd om de handtekening van de 24-jarige Brit. 

“Norris naast Verstappen, dat zou voor mij een logische keuze zijn, hij laat bij McLaren zien hoeveel hij waard is. Het probleem is: Max voelt zich erg op zijn gemak bij Pérez. Geen enkele topcoureur wil een teamgenoot die hem kan irriteren.” Lauda denkt dat Norris daartoe wél in staat zou zijn als hij naast Verstappen zou instappen bij het team uit Milton Keynes. Helmut Marko liet onlangs ook nog blijken een fan te zijn van Norris.

Red Bull Racing is voor volgend seizoen nog op zoek naar een tweede coureur naast de drievoudig wereldkampioen. Sergio Perez lijkt daarvoor op pole position te liggen, al zijn Carlos Sainz en misschien Yuki Tsunoda ook nog kanshebbers.