Launch B·A·R

[photo1]Het team van Lucky Strike B·A·R Honda heeft vandaag om 12 uur Nederlandse tijd haar nieuwe auto voor het seizoen 2004 gepresenteerd. Op het circuit van Barcelona mocht Jenson Button voor het eerst met de B·A·R Honda 006 het circuit op.

De BAR006 is een evolutie van zijn voorganger.Hij is lichter, stijver en heeft een lager zwaartepunt. De brandstoftank is wat kleiner geworden, deze heeft nu een capaciteit 150 liter. De neus van de nieuwe auto vertoont gelijkenissen met die van de Ferrari F2003-GA. Verder is de airbox, net als de achtervleugel, aangepast aan de nieuwe regelementen. De laatste verandering die aan de buitenkant te zien is is de veranderde voorwielophanging.

Deze winter testte het team uitgebreid met een concept car, een aangepaste BAR005 met veel onderdelen voor de BAR006 erop. Getest werd onder andere een nieuwe wielophanging, de nieuwe motor en een nieuwe carbon versnellingsbak.

[photo2]Onder de body is de nieuwe BAR ook veranderd. De nieuwe Honda motor met een 90 graden V hoek heeft een lager zwaartepunt, en is volgens Honda goed voor meer dan 900 Pk.
De betrouwbaarheid heeft deze winter voor problemen gezorgd, echter de Japanners werken hier continue aan.

Misschien het belangrijkste nieuws aan de BAR006 is dat hij op Michelin banden staat. Takuma Sato, Jenson Button en testcoureur Anthony Davidson reden deze winter ruim 10.000 km voor Michelin.

Teambaas David Richards: “Nu mijn derde jaar inga bij BAR is de basis gelegd, en kunnen we de strijd aanbinden met de drie topteams. De relatie met Honda heeft zich extreem goed ontwikkeld. We zijn nu op het punt dat de engineers volledig geïntegreerd zijn, en de nieuwe BAR Honda 006 is daar het bewijs van.”

Technisch directeur Geoff Willis: “Ik weet zeker dat we een grote sprong voorwaarts maken met de BAR006. Het was een grote uitdaging, zeker met het nieuwe motor regelement. De auto is 10 maanden in ontwikkeling geweest en betekent een nieuwe mijlpaal in onze lange termijn strategie.”

Jenson Button: “De auto is een enorme stap voorwaarts, en ik denk dat het team niet te optimistisch is als ze zeggen dat we met de top drie kunnen gaan strijden. De samenwerking met Taku (Takuma Sato, red) verloopt prima en ik hoop dat we samen dezelfde resultaten kunnen boeken als in Suzuka afgelopen jaar. Ik denk dat dit jaar ons podiumplaatsen gaat opleveren, en misschien wel onze eerste zege.”

Takuma Sato: “Ik ben erg enthousiast om voor B·A·R te mogen racen dit seizoen. Jenson en ik zullen een sterk rijdersduo zijn, en ik hoop dat we meer resultaten als die in Japan vorig jaar kunnen boeken. De auto ziet er goed uit en we hebben alle reden om optimistisch te zijn. Dit wordt mijn tweede volledige seizoen in de Formule 1, en ik kan voor het eerst gebruikmaken van de ervaring die ik in 2002 opgedaan heb. In de positie van derde coureur had ik vorig jaar een perfecte mogelijkheid me voor te bereiden op dit seizoen, dus ik ben ervan overtuigd dat ik een waardevolle inbreng kan hebben in het realiseren van de doelen van dit team.”

Loading