F1 Nieuws

Leclerc ziet kwetsbaarheid Verstappen: Zeker een kans om aan te vallen

Leclerc ziet kwetsbaarheid Verstappen: "Zeker een kans om aan te vallen"

5 mei - 08:30
6

Charles Leclerc denkt dat Max Verstappen kwetsbaar zal zijn in de eerste bocht van de Grand Prix van Miami. De man uit Monaco heeft zich gekwalificeerd op de eerste rij, zoals hij ook deed voor de sprintrace op zaterdag. Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz heeft er echter minder vertrouwen in.

Leclerc kwam goed weg bij de start van de sprintrace, maar kon Verstappen niet verschalken in de eerste bocht. De Ferrari-coureur stelt echter dat hij harder zou hebben aangevallen als het een normale race was geweest, zonder risico's om de auto te beschadigen voor de kwalificatie later op de dag.

Hier wil Leclerc Verstappen aanvallen

"De eerste bocht is natuurlijk altijd belangrijk, want Verstappen heeft een heel sterk racetempo. Het is zeker een kans om aan te vallen. Maar dat is alleen het geval als er een mogelijkheid is om aan te vallen. Vanochtend was die er. Als het ons lukt, dan ben ik blij. En zo niet, dan zijn we wat geduldiger en proberen we de banden te sparen om later aan te vallen", vertelt Leclerc.

Sainz is minder optimistisch. De Spaanse coureur heeft er geen vertrouwen in dat hij in de eerste bocht een bedreiging kan vormen. "Er kunnen dingen gebeuren. Ik denk dat de laatste jaren iedereen bij de start heel gelijkmatig lijkt weg te komen. De verschillen die je in het verleden kon zien, zijn er niet meer. Ik denk dat iedereen min of meer in hetzelfde tempo wegkomt en dat het moeilijk is om daar het verschil te maken", concludeert Sainz.