F1 Nieuws

Leclerc haalt zijn gram bij critici: 'Ze beginnen meteen te praten'

Leclerc haalt zijn gram bij critici: 'Ze beginnen meteen te praten'

4 mei - 00:29
46

Olly Darcy

In tegenstelling tot China, was Leclerc na de sprint shootout in Miami nu wél tevreden. Tijdens de laatste sprintkwalificatie kwam de Monegaskische coureur niet verder dan P7. De Ferrari-coureur was op Max Verstappen na de snelste, en start de sprintrace vanaf P2 op de eerste startrij.

Leclerc blij met verbetering op 'zwak punt kwalificatie'

Leclerc had geen goede voorbereiding op de sprintkwalificatie op de vrijdag. De Ferrari-coureur veroorzaakte namelijk een rode vlag in VT1. Hij de rest van de enige training van het weekend niet vervolgen nadat hij was gespind. Dat was echter niet te zien aan zijn prestaties in SQ3, want hij overtrof Sergio Perez in de kwalificatie. De Monegask was blij dat de sprint shootout goed ging in Miami.

"Ik reed één ronde in VT1, dus ik moest in de kwalificatie meteen voluit gaan. We hadden maar één set banden in SQ1, dus het was erg lastig, maar ik voelde meteen dat het wel goed zat. Het harde werk dat ik eerder in het seizoen heb verricht om de banden te optimaliseren, heeft zijn vruchten afgeworpen."

Leclerc zei verder: "Ik ben blij. Er wordt nu zoveel gepraat. Je bent zo goed als je laatste race in deze sport. Als je twee races achter elkaar slecht bent in de kwalificatie, en je hebt het niet geweldig gedaan, dan beginnen mensen te praten. Dus het is goed om dat te stoppen. Nu moeten we werken aan de consistentie en proberen om op dat niveau te blijven en de banden consequent te optimaliseren, zoals we eerder al deden."