F1 Nieuws

Leclerc weet hoe hij Verstappen kan verslaan in Miami

Leclerc weet hoe hij Verstappen kan verslaan in Miami

4 mei - 19:48
22

Charles Leclerc heeft met zijn tweede plek tijdens de sprintrace in Miami goede zaken gedaan in het wereldkampioenschap. De Monegask probeerde bij de start nog een inhaalactie op Max Verstappen te doen, maar dit was tevergeefs.

Leclerc over start en gevecht met Verstappen

Leclerc vertelt: “Ik had een goede start. Vervolgens zat ik aan de binnenkant van Max voor bocht 1. We remden allebei, denk ik, te laat. Maar het lukte ons allebei om de bocht te halen en uiteindelijk behield Max de baanpositie. Ik probeerde binnen een seconde te blijven om drs te krijgen, vooral na de safety car, maar dat lukte niet.

De Ferrari-coureur vervolgt: “Vervolgens zaten we in een positie waarin het eigenlijk heel moeilijk was om terug te komen bij Max. Ik denk dat we wel een beetje een voordeel hadden wat betreft de banden. We hadden namelijk nieuwe mediums. Het wordt dus heel belangrijk om te proberen vanmiddag in de kwalificatie vooraan te staan.

Set-up's tijdens sprintweekend 

Doordat er maar één vrije training is in een sprintweekend hebben de teams weinig tijd om de ideale afstelling te vinden. Door de nieuwe reglementen rondom het sprintweekend mogen de teams na de sprintsessies nog wel aanpassingen doen aan de set-up. 

Voor Leclerc was het helemaal lastig, want hij reed maar één ronde in die enige vrije training. Hij vertelt: “Ik denk dat niemand op de grid een ideale afstelling heeft, want met de weinige ronden die we in VT1 rijden, vooral voor mij, ga je altijd een beetje het onbekende in en anticipeer je ook op de staat van het circuit gedurende het weekend. Van vrijdag tot zondag verandert er namelijk veel. Het is altijd erg moeilijk, maar ik denk dat we het redelijk goed hebben gedaan. We moeten voor vanmiddag nog een paar dingen veranderen om het beter te maken. Hopelijk werpt dat zijn vruchten af.

Leclerc wil Verstappen verslaan 

Verstappen wist in de sprintrace geen groot gat te slaan naar Leclerc. “Misschien had Max in de laatste twee, drie ronden de overhand en trok hij wat meer weg. Maar verder had ik gewoon een beetje moeite met de vuile lucht,” zo stelt de Monegask.

Hij vervolgt: “Steeds als ik binnen de 1,8, 1,7 seconden kwam, zakte ik terug naar 2,2 of 2,3 seconden. Dus ik worstelde vooral met de vuile lucht. Ik denk dat als ik drs had gehad in de eerste ronden, dat ik hem waarschijnlijk wat meer onder druk hadden kunnen zetten, maar uiteindelijk deden we dat dus niet. Daar moeten we naar kijken, dat we ervoor zorgen dat we de drs behouden en dat we wegrijden als we voorliggen.