Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Leclercs botsing in de Formule 1 zet een streep door Hamiltons hoop op succes in de Japanse GP
F1 nieuws

Leclercs botsing in de Formule 1 zet een streep door Hamiltons hoop op succes in de Japanse GP

31
lewis hamilton piastri
Foto: Driver61

De uitdagingen van Hamilton in Suzuka

Lewis Hamilton ging met hoge verwachtingen de Grand Prix van Japan in, hopend dat het Mercedes-team kon voortbouwen op het veelbelovende potentieel dat tijdens de trainingen met een nieuwe afstelrichting voor de W15 was getoond. Echter, vanaf het moment dat de race na een rode vlag werd hervat, werd Hamilton bijna onmiddellijk op achterstand gezet door een kleine botsing met Charles Leclerc in de eerste reeks bochten, wat leidde tot schade aan zijn auto. Deze schade veroorzaakte excessieve onderstuur, wat verklaart waarom hij zo blij was om plaats te maken voor teamgenoot George Russell, die in de eerste stint dichterbij was gekomen, een paar ronden later.

Hamilton deelde mee dat hij vanaf het begin schade had opgelopen bij de herstart met Charles, wat resulteerde in massief onderstuur. Dit was de reden waarom hij besloot George voorbij te laten gaan, aangezien hij sneller leek. Hamilton kon de auto gewoonweg niet draaien, en het duurde twee stints voordat er meer en meer vleugel werd bijgesteld om het verlies te compenseren. Tegen de laatste stint was de situatie verbeterd, maar toen was het al te laat en had hij 10 seconden goed te maken.

Reflecties na de race

Ondanks dat Hamilton enorm was aangemoedigd door het nieuwe vertrouwen in de W15 dat de verse afstelrichting van Mercedes had gegeven, was hij duidelijk dat hij Japan niet al te optimistisch verliet. Hij merkte op dat er misschien niet veel positieve punten uit het weekend te halen waren. Het feit dat de auto de finish had gehaald was positief, maar met een snelheid die slechts goed genoeg was voor de 7e, 8e, 9e plaats, was er weinig om echt blij mee te zijn. Andrew Shovlin, de trackside engineering director van Mercedes, gaf toe dat het weekend van het team effectief was verpest door de slechte prestatie tijdens de kwalificatie, waarbij geen van de coureurs zoveel uit hun auto kon halen als ze hadden gewild.

De snelheid was er simpelweg niet in de vroege fasen van de race, en hoewel er besloten werd om tijdens de rode vlag naar de harde band te wisselen in de hoop iets anders te proberen, worstelde het team tegen het einde van die stint met lage grip. Ondanks een uitdagend resultaat was het weekend nuttig om meer te leren over de auto en het begrip van de W15 te ontwikkelen.

De weg vooruit voor Mercedes

Het is duidelijk dat Mercedes op dit moment niet snel genoeg is, maar het team is vastbesloten om hard te blijven werken aan verbeteringen. De uitdagingen tijdens de Japanse Grand Prix hebben waardevolle lessen opgeleverd, ondanks de teleurstellende resultaten. Het team zal deze inzichten gebruiken om hun begrip van de W15 te verdiepen en te streven naar betere prestaties in toekomstige races. De vastberadenheid om terug te komen sterker, gecombineerd met een diepgaande analyse van de huidige tekortkomingen, vormt de basis voor de ontwikkelingsstrategie van Mercedes in de komende periode.

Gerelateerd nieuws

Carlos Sainz ontkent Audi aanbod en besprekingen over zijn F1-toekomst

Carlos Sainz en de geruchten over Audi Carlos Sainz, momenteel zonder contract...

Hulkenberg: Seidl was de “bepalende factor” in mijn Audi F1-deal

Het begin van een nieuwe fase Audi heeft onlangs zijn eerste stap...

Verstappen: Vertrek van Newey “niet zo dramatisch als het lijkt” voor Red Bull F1-team

Over de invloed en het vertrek van Adrian Newey Eerder deze week...

Max Verstappen ondersteund door Christian Horner tijdens aanhoudende dominantie

Horner’s waarschuwing aan Verstappen: geniet van het moment Max Verstappen, die momenteel...

Adrian Newey’s vertrek en de onzekere toekomst van Red Bull

Adrian Newey, de legendarische ontwerper die al 18 van de 19 jaar...

Toto Wolff onthult sleutelfactoren voor Mercedes voorafgaand aan de Grand Prix van Miami

Mercedes’ aanpak en uitdagingen in China Toto Wolff, de teambaas van Mercedes,...

Adrian Newey’s mogelijke overstap naar Ferrari: meer impact dan de komst van Lewis Hamilton?

Het potentieel van Adrian Newey bij Ferrari Adrian Newey, de geroemde Chief...

Lando Norris’ kritische blik op Mercedes: “Ze hebben het nooit echt begrepen”

Norris’ teleurstelling in Mercedes’ aanpak Lando Norris, de bekende Britse Formule 1-coureur,...