Leinders en Herbert winnen Minardi tweezitter-races

[photo1]Voor het tweede opeenvolgende jaar organiseerde het Minardi F1x2 Team een weekend met haar tweezitters. Bijna 80 mensen kregen de kans om mee te rijden in een Minardi F1-wagen op het circuit van Kyalami.

Ook dit jaar stonden er twee races op het programma van elk tien ronden. De eerste race werd gewonnen door de Belg Bas Leinders. Landgenoot van Leinders, David Saelens, eindigde als tweede voor de Brit Johnny Herbert.

“We hadden een goede start en we reden al op een derde plaats na de eerste ronde. Daarna haalde we Matteo Bobbi in en reden we hard tot aan onze eerste pitstop. David Saelens reed nog voor ons na die stop, maar we konden hem inhalen en zo als eerste eindigen. Het was erg leuk en het was ook nog eens voor een goed doel,” aldus Bas Leinders die vorig jaar actief was als derde rijder bij het Minardi F1 team.

Johnny Herbert werd winnaar van de tweede race, nadat de leider in de wedstrijd Ryan Hunter gestraft werd voor het niet maken van zijn verplichte pitstop. De Zuid-Afrikaan Alan van der Merwe werd tweede, Patrick Friesacher pakte de laatste podiumplaats. David Saelens kwam niet aan de finish omdat hij moest opgeven vanwege elektronische problemen, Zsolt Baumgartner haalde de eindstreep niet door een spin.

“We mogen niet vergeten dat alle rijders aanwezig waren voor het steunen van het goede doel. Het leuke vandaag was dat beide passagiers goede runs hadden. We haalden enkele wagens in, dus ze kregen echt het gevoel van racen. Ik heb me vermaakt en ik ben er zeker van dat iedereen dat gedaan heeft, dus het was zeker een succesvol weekend voor F1x2,” aldus Johnny Herbert.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading