Leinders wil derde stoel Jordan

De Belgische coureur Bas Leinders is in gesprek met Jordan Grand Prix. Leinders gokt op een positie als derde coureur in het team.

Na zijn debuut in een Formule 1 auto eind januari op het circuit van Barcelona is het management rond Bas druk bezig geweest met het vinden van sponsoren. Op dit moment heeft Leinders voor 2 miljoen euro sponsoren achter zich.

Een plek als tweede rijder is te hoog gegrepen volgens Leinders, op zijn website zegt hij het volgende: “Tegen alle verwachtingen in, lijkt Giorgio Pantano momenteel de beste papieren te hebben om tweede piloot te worden van Jordan-Ford. Hij heeft in elk geval de steun van een grote Monegaskische sponsor die doorslaggevende argumenten op tafel zou kunnen leggen.”

Een positie als derde coureur zou voor Leinders ideaal zijn. Hij zou elke vrijdag morgen van een Grand Prix weekend de derde Jordan mogen besturen, en zo de Formule 1 circuits goed kunnen leren.
“Het is belangrijk te preciseren dat de testpiloot die vrijdagochtend de vrije trainingen rijdt, in de voorbije twee seizoenen niet meer dan 6 Grote Prijzen gereden mag hebben. Dat beperkt de keuze van de teammanagers. Dat betekent, bij voorbeeld, dat McNish en Firman niet in aanmerking komen voor die functie.”

Leinders wil in elk geval graag bij zijn thuisrace op Spa-Francorshamps aan de start staan. “Indien we er nu niet in zouden slagen de rol van derde piloot te bemachtigen, dan zullen we ons concentreren op een deelname aan de Grote Prijs van België.”

Echter Bas wedt niet op één paard. Indien Jordan niet binnen twee weken toehapt richt het management zich op een drive in een andere raceklasse. “Er zijn mogelijkheden in de World Series of andere evenwaardige kampioenschappen. Indien er de komende twee weken geen oplossing wordt gevonden in de Formule 1, zal alles in het werk gesteld worden om me zoveel mogelijk te laten rijden in de best mogelijke omstandigheden.”

In België zijn ze in elk geval trots op hun coureur: “Na de test kreeg ik ontelbare sympathiebetuigingen. Ik moet toegeven dat ik zelf verrast ben. Mensen die ik absoluut niet ken spreken me op straat aan om te vragen hoe het met de onderhandelingen staat. Dat bewijst dat de Formule 1 enorm veel mensen bezighoudt, zeker niet alleen de autosportliefhebbers. Dat enthousiasme werkt extra motiverend voor de mensen rondom mij. Ik voel me gesteund en dat is fantastisch.”

Loading