Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Lewis Hamilton: frustraties over de prestaties van Mercedes na verrassende vroege uitschakeling in de kwalificatie van Chinese GP
F1 nieuws

Lewis Hamilton: frustraties over de prestaties van Mercedes na verrassende vroege uitschakeling in de kwalificatie van Chinese GP

22
lewis hamilton

Begin van de raceweekend

Lewis Hamilton heeft zijn teleurstelling geuit over de prestaties van zijn Mercedes nadat hij verrassend vroeg werd uitgeschakeld tijdens de kwalificatieronde van de Chinese Grand Prix. Na een hoopgevende start op zaterdag, waarin hij als tweede eindigde achter Max Verstappen in de Sprint, kwalificeerde Hamilton zich slechts als achttiende voor de race op zondag, terwijl zijn teamgenoot George Russell de achtste tijd noteerde.

Hamilton leek comfortabel door te gaan naar Q2 totdat hij in bocht 14 van de baan ging, wat hem kostbare tijd kostte. Deze tegenslag kwam nadat Mercedes hun slechtste seizoensstart in de Formule 1 had meegemaakt, met slechts 34 punten uit de eerste vier races, 107 punten achter de leiders van Red Bull.

Reflectie op de kwalificatiesessie

Hamilton, die negende blijft in het kampioenschap ondanks het winnen van zeven punten in de Sprint, nam enige persoonlijke verantwoordelijkheid voor zijn vroege uitschakeling. “Ik geef niets aan het team de schuld,” verklaarde hij. “Het was niet een van mijn beste kwalificatierondes.” Ondanks de tegenslag blijft Hamilton mentaal sterk: “Het is niet geweldig. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Deze auto staat op een kantelpunt, zoals je weet, dus hij kan gemakkelijk doen wat we hadden.”

Uiteenlopende meningen binnen Mercedes

George Russell leek Hamiltons weergave van de set-ups binnen Mercedes tegen te spreken door te suggereren dat er niet zo’n groot verschil was tussen hun auto’s. “We waren niet te verschillend, om eerlijk te zijn,” zei Russell. Hij benadrukte de noodzaak om zoveel mogelijk te leren, vooral wanneer je aankomt bij een sprint race zonder oefening of tijd om te testen.

Perspectieven van een expert

Nico Rosberg, commentator voor Sky Sports F1 en voormalig teamgenoot van Hamilton bij Mercedes, vindt de verschillende perspectieven binnen het team interessant. Terwijl Hamilton de betere was van Russell in de natte Sprint Kwalificatie op vrijdag, heeft de jongere Brit nu een 4-1 voordeel in de volledige kwalificatie dit seizoen. Rosberg merkte op: “Het is interessant hoe dit jaar, omdat George meestal voor Lewis staat – nu 4-1 in kwalificaties – en Lewis altijd de neiging heeft om te zeggen, ‘ja, maar we hebben zulke verschillende set-ups en zo’n groot verschil in auto’s,’ en dat is tot nu toe zijn excuus.”

Gerelateerd nieuws

Lando Norris’ kritische blik op Mercedes: “Ze hebben het nooit echt begrepen”

Norris’ teleurstelling in Mercedes’ aanpak Lando Norris, de bekende Britse Formule 1-coureur,...

Lando Norris’ scherpe oordeel over de terugval van Mercedes in het tijdperk van grond-effect

Lando Norris had hogere verwachtingen van Mercedes tijdens het tijdperk van de...

Red Bull bevestigt het vertrek van ontwerper Adrian Newey

De impact van Newey’s vertrek Red Bull Racing heeft officieel aangekondigd dat...

Jenson Button ziet een belangrijke verandering bij Lewis Hamilton voor zijn overstap naar Ferrari in 2025

Jenson Button, wereldkampioen Formule 1 in 2009, heeft geuit dat Lewis Hamilton...

Geruchten over het ‘grote geld’ contract van Carlos Sainz en Audi’s plannen voor 2026

Audi bereidt zich voor op een spectaculaire entree in de Formule 1-wereld...

Mercedes’ krankzinnige aanbod aan Max Verstappen onthuld voor F1 2024 Miami Grand Prix

Verstappen’s recordbrekende aanbieding Mercedes is van plan om de regerend F1-kampioen Max...

Formule 1 strijd: Red Bull’s dominantie in gevaar door upgrades van Mercedes en McLaren?

Red Bull heeft wederom een voorsprong genomen in het Formule 1-seizoen van...

Adrian Newey’s verbijsterende salaris bij Red Bull zet de meeste F1-sterren in de schaduw

De unieke positie van Adrian Newey in F1 Adrian Newey is een...