Liuzzi en Klien strijden om Red-Bull stoeltje

Christian Klien en Vitantonio Liuzzi zijn de twee kanshebbers op het tweede Red-Bull stoeltje. Mogelijk zien we beide mannen dit jaar allebei in de Red-Bull bolide tijdens de Grand-Prix weekenden, Red-Bull eigenaar Mateschitz ziet beide mannen het liefst om en om racen.

Volgens de Formule 1 reglementen is dit mogelijk, een team mag tijdens een seizoen namelijk vier verschillende coureurs laten starten. De Formule 3000 kampioen Liuzzi ziet een afwisselende rol met Klien wel zetten, volgens diverse geruchten zou de Italiaan al een contract hebben ondertekend.

In de Grand-Prix weekenden waar Klien zal rijden mag Liuzzi overigens op vrijdag als derde Red-Bull coureur fungeren, zo zou de Italiaan toch tijdens alle grand-prix mogen rijden. Klien mag dit niet, hij reed vorig jaar al Grand-Prix en volgens de Formule 1 reglementen mag je dan niet op vrijdag als derde coureur rijden.

Christian Klien die vorig jaar al met Red-Bull sponsoring bij Jaguar reed twijfelt echter nog. De vader van Klien, die ook de manager is van zijn zoon, heeft echter wel laten blij te zijn als zijn zoon opnieuw Formule 1 zou kunnen rijden. Een handtekening heeft Klien echter nog niet gezet wel liet de Oostenrijker vandaag weten graag met Coulthard in een team te willen rijden.

Op 7 februari zal Red-Bull haar team in het Spaanse Jerez presenteren, dan moet er duidelijkheid zijn. Deze maand zullen Liuzzi en Klien beide voor Red-Bull testen, mogelijk heeft deze test nog enige invloed op de beslissing van Mateschitz.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading