Liuzzi niet onder de indruk van Bourdais

[photo1]Squadra Toro Rosso coureur Tonio Liuzzi is niet onder de indruk van Sebastian Bourdais. Bourdais testte begin deze maand voor Squadra Toro Rosso en maakte daarbij een zeer goede indruk op teambaas Gerhard Berger.

“Bourdais dacht waarschijnlijk iedereen wel even te kunnen vernederen”, zo laat Liuzzi weten in het Britse weekblad Autosport. “Maar over beide dagen was ik sneller, ook al was het maar met een klein verschil. Als ik trouwens geen problemen met de traction-control had, was het gat zelfs nog groter geweest.”

Sebastian Bourdais was enkele tienden langzamer dan Liuzzi maar was sneller dan de Amerikaan Scott Speed. Na de test verklaarde drievoudig Champcar kampioen Bourdais in 2008 graag in de Formule 1 te willen rijden.

Tonio Liuzzi en Scott Speed zijn de enige twee coureurs die door hun renstal nog niet bevestigd zijn aan de FIA voor volgend seizoen. Liuzzi laat in een reactie weten zich geen zorgen te maken:
“Ik heb een goed seizoen achter de rug en in mijn contract staat dat ik in de Formule 1 moet rijden. Maar bij Red Bull weet je het maar nooit”.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading