Red Bull Content Pool

Live

LIVE F1 | Kwalificatie voor de Grand Prix van Japan (gesloten)

LIVE F1 | Kwalificatie voor de Grand Prix van Japan (gesloten)

6 april - 07:00 Laatste update: 09:03
27

Na slechts twee vrije trainingen – in VT2 kon er vanwege natte omstandigheden nauwelijks gereden worden – staat de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan voor de deur. Max Verstappen lijkt wederom de grote favoriet voor pole position, maar Ferrari zat tot nu toe niet ver van Red Bull Racing af. Wie gaat er met de beste uitgangspositie van door? Volg alle actie vanuit Suzuka via ons liveblog.

Ferrari lijkt net als in Melbourne competitief. Carlos Sainz hoefde in VT1 maar weinig toe te geven op de Red Bulls, terwijl Charles Leclerc juist sterk was in de longruns. Red Bull-adviseur Helmut Marko benadrukte echter dat de Italiaanse renstal vermoedelijk met weinig brandstof aan boord reed.

Mercedes was voorzichtig tevreden over de opening van het Formule 1-weekend in Japan en Lewis Hamilton noemde het zelfs de beste training voor het team dit seizoen. Of de Duitse renstal deze lijn door kan zetten in de kwalificatie, zal in het komende uur blijken.

De tweede vrije training, die normaal gesproken het meest representatief is voor de F1-race op zondag, viel letterlijk en figuurlijk in het water. Vanwege de natte omstandigheden werd er nauwelijks gereden en dus zijn de coureurs en teams afhankelijk van de data uit VT1 en VT3 voor hun afstellingen voor de kwalificatie en de race.

Liveblog | Kwalificatie GP Japan