Lola wil opnieuw Formule 1 in

[photo1]De Britse chassisfabrikant Lola wil opnieuw de Formule 1 in, Lola probeerde het in 1997 nog in de Formule 1 maar moest na één grand-prix al met financiële problemen afhaken.

Na het mislukte Formule 1 avontuur redde Martin Birrane Lola van de ondergang, nu Lola haar zaakjes weer op orde heeft denkt het bedrijf weer aan Formule 1.
“Het is voor een constructeur als Lola volstrekt logisch om in de Formule 1 actief te zijn en daarom zijn we op dit moment in gesprek met verschillende teams”, aldus Martin Birrane. “Dat de plaatsen voor 2008 al vergeven zijn heeft daarin niets veranderd.”

“Op dit moment praten we met twee teams, we kunnen niet bekend maken wie dit zijn. Een van hen heeft al een motor, de ander nog niet, maar ze zijn allebei serieus bezig met een entree in de Formule 1. Wij hebben de kennis in huis om een auto voor ze te bouwen.”

Lola is al actief in de Amerikaanse Champcar series en diverse Formule 3 kampioenschappen. In 1997 probeerde het Lola met een eigen team in de Formule 1, dat wil het nu niet doen. De fabrikant wil een auto ontwikkelen dat in de Formule 1 wil debuteren.

In 1997 zette Lola zich overigens compleet voor blok door met een lompe auto te debuteren die nog nooit in de windtunnel was getest. De auto was hopeloos langzaam en kon niet worden gekwalificeerd, nog voor de eerste race trokken de sponsors zich terug en was het gedaan met het avontuur.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading