“Lopez stapt over naar Campos”

De situatie bij USF1 lijkt er met de dag slechter uit te gaan zien, het laatste gerucht is dat coureur Jose Maria Lopez het team zal verlaten voor Campos Meta 1.

Lopez is met 8 miljoen Dollar verantwoordelijk voor een groot deel van het sponsorbudget van USF1. Deze miljoenen zou Campos, afgelopen week door enkele investeerders, goed kunnen gebruiken.

De manager van Lopez liet weten dat hij verwacht dat er spoedig meer nieuws is over de positie van zijn coureur. Een vertrek van Lopez bij USF1 zal zeer waarschijnlijk de doodsteek zijn van het team.

Daarnaast zou ook Youtube-investeerder en adviseur van USF1, Chad Hurley, USF1 mogelijk willen verlaten. Ook sponsor Locstein Group AG uit Zwitserland bevestigde vandaag geen geld in USF1 te gaan steken, dit was het bedrijf eerst wel van plan. Dit zou de financiele zorgen van USF1 alleen maar groter maken.

In de Amerikaanse pers komen nu ook verhalen naar buiten waarin wordt geschreven over hevige onrust binnen het team. Zo zouden diverse mensen binnen USF1 het team inmiddels verlaten hebben omdat het vertrouwen in het management zou ontbreken.

Al met al begint het er steeds meer op te lijken dat USF1 de Formule 1 al zal verlaten voordat het ook maar een meter gereden heeft op het circuit.

(pg)