Lotus Renault?

Het begint er steeds meer op te lijken dat de Maleisische autofabrikant Proton zich aan gaat kopen bij Renault. Proton zou via Renault haar merk Lotus willen profileren.

Proton zou tientallen miljoen over hebben om het merk Lotus te promoten. Bij Renault zou Lotus zich in willen kopen door het aandelenpakket van Renault, van ruim 25% over te kopen. Vervolgens zou Proton dan ook hoofdsponsor willen worden het team voor maar liefst 35 miljoen Euro per jaar.

Renault zou dan slecht als motorenlevercier aan Lotus en Red Bull in de Formule 1 verbonden blijven. Dit past in de optiek van de Fransen om de kosten naar beneden te brengen.

Verwarrend is het allemaal wel. Lotus was dit jaar namelijk al in de Formule 1 actief. Het nieuwe Formule 1- team maakte gebruik van licentie van Proton, Proton heeft deze licentie nu ingetrokken.

Het Lotus van Tony Fernandes met Jarno Trulli en Heikki Kovalainen zal volgend jaar waarschijnlijk een andere naam dragen, mogelijk krijgt het de naam AirAsia. AirAsia is de zeer succesvolle luchtvaartmaatschappij van Fernandes.

Fernandes wil compensatie van Lotus, bij een naamswijziging verliest hij namelijk mogelijk aanspraak op zijn prijzengeld van dit jaar.

(pg)

Loading