Breaking News

Magnussen moet oppassen: bijna schorsing na crash met Sargeant

Magnussen moet oppassen: bijna schorsing na crash met Sargeant

6 mei - 02:25 Laatste update: 02:29
11

Kevin Magnussen zal de komende races moeten oppassen. De Deen heeft namelijk twee strafpunten op zijn licentie ontvangen na zijn crash met Logan Sargeant. Hiermee zit hij heel dicht op een schorsing.

Het hele weekend van de Haas-coureur staat in het teken van bezoekjes aan de stewards. Tijdens de sprintrace in Miami kreeg hij maar liefst 35 seconden aan straffen aan zijn broek. Magnussen verdedigde hard tegen Lewis Hamilton. Zo sneed hij onder andere de chicane af en ging hij samen met de Brit buiten de baan.

Ook tijdens de hoofrace hield Magnussen zich niet in. Hij crashte samen met Logan Sargeant. De Deen kon wel verder rijden, in tegenstelling tot zijn Amerikaanse collega. De man die in 2022 terugkeerde bij het team van Haas kreeg een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten op zijn licentie. Vervolgens loste hij de straf niet goed in, waardoor hij een drive-through penalty na de race heeft ontvangen. Deze straf is omgezet in een tijdstraf van twintig seconden.

Mogelijk schorsing voor Magnussen in 2024 

Door zijn doldwaze acties moet Magnussen vrezen voor een schorsing later dit seizoen. Bij twaalf strafpunten op de licentie volgt er een schorsing van één race. De Deen staat na het raceweekend in Miami op tien strafpunten, die hij ook nog eens allemaal in 2024 scoorde. De punten vervallen na twaalf maanden, dus de rest van het seizoen moet Magnussen oppassen.