F1 Nieuws

Magnussen kookt na zoveelste straf: 'Ik kan maar beter niks zeggen'

Magnussen kookt na zoveelste straf: 'Ik kan maar beter niks zeggen'

6 mei - 10:27
5

Kevin Magnussen was het afgelopen weekend in Miami het onderwerp van gesprek. Niet op een positieve manier, maar omdat hij maar liefst vijf strafpunten op zijn licentie heeft verzameld in Miami. Zijn totaal staat nu op tien punten, dus het is oppassen geblazen voor de Deen. Na de Grand Prix was hij totaal niet te spreken over de gang van zaken.

Magnussen staat erom bekend hard te racen, maar in Miami ging hij een aantal keer over de streef. Tijdens de sprintrace op zaterdag was de Deen lang in gevecht met Lewis Hamilton. In deze strijd sneed Magnussen de chicane af, botste hij met de Mercedes en drukte hij Hamilton ook nog eens van de baan. Dit leverde hem uiteindelijk een tijdstraf van 35 seconden op en drie strafpunten.

Ook op de zondag had de Haas-coureur het weer bont gemaakt. Door een crash met Logan Sargeant kreeg de Deen een tijdstraf van 10 seconden en twee strafpunten. Deze tijdstraf is vervolgens niet goed uitgevoerd, waardoor hij na de race nog eens een drive-through penalty kreeg. Dit wordt na de race omgezet in een 20 seconden straf.

Magnussen is zwaar ontevreden

Na de Grand Prix van Miami was Magnussen niet te spreken over het hele weekend. Hij noemt het een 'hels weekend'. Vervolgens werd hem gevraagd over zijn kijk op de crash met Sargeant. Daarop zei hij dat hij 'maar beter geen commentaar kan geven’. De Deen geeft aan niet blij te zijn met hoe het gegaan is. Daarna reageerde hij niet meer op de vragen die gesteld werden.