Mallya over samenwerking McLaren

[photo1]Force India F1 teambaas Vijay Mallya heeft vandaag in een interview wat meer duidelijkheid gegeven over de samenwerking tussen zijn team en McLaren. Opvallend is daarbij dat de miljardair uit India Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella nog niet van een zitje wil verzekeren voor volgend jaar.

“McLaren gaat advies geven wat het beste is voor ons team”, aldus Vijay Mallya. “Ik maak de uiteindelijke beslissing, maar normaal gesproken zullen wij niet zomaar afwijken van het gegeven advies.”

In de Duitse en Britse media wordt gemeld dat McLaren de Schot Paul di Resta naar voren zal schuiven als racecoureur voor Force India F1. Di Resta rijdt momenteel DTM bij Mercedes en testte onlangs voor McLaren. Di Resta zou de voorkeur genieten van Mercedes.

Onlangs zei Mallya nog tevreden te zijn over zijn huidige coureurs en geen redenen te zien deze voor volgend seizoen te wijzigen, daar lijkt hij nu op terug te komen;
“Ik heb nog niet in detail naar de contracten gekeken van onze racecoureurs. Er zullen nog moeilijke beslissingen genomen moeten worden. En ik kijk niet naar emotie, ik denk rationeel en kijk puur en alleen naar wat het beste is voor Force India F1.”

PG